Covid-19 – Delivery/Production delay

Update 23/06/2020
Bij onze drukkerij zijn de leverdata ondertussen terug normaal. Mogelijke vertragingen kunnen zich enkel nog voordoen bij het transport.

Update 10/06/2020
Momenteel zeer lange verwerkingstijden bij Bpost.

De pakketten komen wel aan in België maar geraken niet verwerkt in het distributiecentrum van Bpost. We kregen de raad om “te wachten”. Bij navraag hoe lang dit kon duren kregen we eveneens geen duidelijk antwoord.

Update 03/06/2020
Bij de drukkerij gaat het ondertussen wat sneller. Momenteel loopt het merendeel van de pakketten vertraging op bij de invoer bij Bpost. Na contact met onze drukkerij blijkt dit helaas een lokaal probleem te zijn. Update hierover volgt.

Update 30/05/2020
Momenteel zijn er extreme vertragingen in de “custom” producten (items die volledig van nul voor ons geproduceerd worden) zoals de HM063. In de t-shirt en mokken productie zijn we een lichte verbetering. Daar zit de vertraging vooral in het transport van onze drukkerij naar België.

Update 19/05/2020
Momenteel zijn er vertragingen vastgesteld van 3 a 4 weken. Dus de aangegeven 5 a 10 werkdagen zijn 15 a 20 werkdagen. Stay tuned!

Update 30/04/2020
Momenteel lopen al onze bestellingen vertraging op. Onze drukkerij heeft momenteel vertraging door de massale toename in online verkoop. Ze lieten weten dat er extra capaciteit wordt ingeschakeld maar dat de verkoop een grotere toename heeft dan in de drukste periodes van het jaar. De druk op de logistiek die hieraan verbonden is gaat dezelfde richting uit.

Helaas is dit momenteel een Wereldwijd probleem maar we garanderen dat uw bestelling zal aankomen, helaas duurt het langer dan normaal.

Bestellen via hardcoremaniacs.be kunnen vertragingen oplopen door de Covid-19 maatregelen.

Onze producten zijn grotendeels “made-to-order”, dus we hebben ze zelf niet in voorraad maar dezeworden gemaakt op de moment dat de bestelling doorgevoerd wordt op de website.

Dit zorgt voor voordelen maar ook voor nadelen. Het voordeel, weinig stock houden, lage ecologische voetafdruk (geen onnodige stock die uiteindelijk niemand wil). De nadelen, en die voel je in normale omstandigheden amper, is dat door de “lockdown” meer mensen online bestellen. Onze drukkerij ziet een toename van zijn bestellingen terwijl zijn productiecapaciteit, door de opgelegde maatregelen, verminderd. Helaas komt dit neer op langere wachttijden bij de productie.

Een volgende negatieve aspect, door de massa online aankopen, is de logistieke kant van het verhaal. Bpost heeft al laten weten dat zij hun bestellingen niet allemaal tijdig de deur uit krijgt. Zo gaat het bij andere vervoerbedrijven eveneens.

Momenteel komt dat dus neer op een verwerkingstijd van 5 tot 10 werkdagen (nu dus eerder naar de 10 werkdagen ipv de gewoonlijke 5 werkdagen) en dan moet het pakket nog verzonden worden. De algemene verwerkingstijd van Bpost is tot op heden meer giswerk.

Als er vragen zijn naar de leveringstermijn van uw product kan u steeds contact opnemen via het contactforumlier in de webshop. Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren.

De algemene regel is wel, uw bestelling zal toekomen.

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs