Interview met N.W.O Records – het nieuwe Belgische hardcore label

Dat de eventsector het hardst getroffen wordt door corona, kunnen we niet onder stoelen of banken steken. De voorbije maanden was het, door een gebrek aan feesten en festivals, voor alle artiesten bijzonder rustig. Anthony Sacre, u beter bekend als DJ MADNEZZ, gebruikte deze periode om één van zijn dromen te verwezenlijken; een eigen Belgisch hardcore label uit de grond stampen.

Hardcore Maniacs moest daar natuurlijk het fijne van weten en dus regelden wij een kort interview met Anthony.

Kan je kort uitleggen waar N.W.O voor staat?
“N.W.O staat voor New World Order. Wij brengen hardcore in alle stijlen zowel Mainstream, Uptempo, Frenchcore en Industrial. Kwaliteit staat voorop.”

Wie zijn de mensen achter N.W.O?
“Ikzelf ben de labelmanager en sta in voor de aanwerving van nieuwe artiesten, demo’s beoordelen, contracten en alles wat erbij komt qua administratie. Uiteraard ben ik zelf ook producer en zal dus ook releasen op mijn label. Andrea, mijn vriendin, beheert de social media en Thomas (aka The Snatcher) helpt bij het artwork en bij het beoordelen van demo’s.”

Welke artiesten zitten er momenteel bij het label?
“De artiesten die bij N.W.O zitten zijn ikzelf (Madnezz), The Snatcher, Crime Scene, Evolver en nog heel wat anderen.”

Vanwaar kwam het idee om een eigen label te starten?
“Ik ben opgegroeid met hardcore, vooral met Early en Millennium. Later kwam ook de Mainstream en ik ben helemaal verzot op Early en Millennium hardcore labels zoals D-Boy, Traxtorm, Babyboom, Bzrk (deze labels staan trouwens vereeuwigd op mijn arm :)). Omdat ik dagelijks met muziek bezig ben, wou ik dan ook vanaf dag 1 een eigen label en ‘guess what’; 15 jaar later wordt dit werkelijkheid.
In mijn carrière als producer heb ik veel ups en downs gekend en het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om te staan waar ik nu sta. Het runnen van een eigen label zie ik als een echte ‘dream come true’.”

Wat is de ultieme droom die je wilt verwezenlijken met dit label?
“Mijn grootste idool in de hardcore scene is ongetwijfeld Angerfist. Op gebied van produceren is hij altijd mijn grote voorbeeld geweest. Mijn ultieme droom is om een track van hem te releasen op N.W.O.
Daarnaast wil ik ook eens een eigen stage hosten op een groot feest of festival.”

Wanneer mogen we de eerste release verwachten?
“De eerste release komt over een tweetal weken. Dit wordt een ‘Various Artists Album’ met twaalf tracks van onder andere F-Noize, Madnezz, Danger Hardcore Team, Evolver, The Snatcher en nog vele anderen.”

Staan jullie open voor nieuw talenten? En zoja, hoe kunnen jonge producers je bereiken?
“We staan zeker open voor nieuwe talenten die een meerwaarde kunnen bieden voor ons label. Producers kunnen hun demo’s versturen via mail (djmadnezz@gmail.com) of ons een berichtje sturen via social media.”

Wat is de belangrijkste producing tip die je wilt geven aan jonge producers?
“Een Belangrijke tip; Geloof steeds in jezelf, verleg je grenzen en leg je eigen lat hoog. Wees niet te snel tevreden van jezelf en ga vooral je eigen muziek vergelijken met de grootste namen uit de scene waarvan jij vindt ‘dit is het’.”

Je draait al een hele tijd mee in de Belgische hardcore scene, wat is volgens jou het grootste verschil tussen vroeger en nu?
“Het grootste verschil voor mezelf is dat vroeger de Belgische scene groter en levendiger was dan nu. Na de sluiting van o.a. Cherry Moon & Kabarka (waar ik zelf vaak stond) en nog vele andere hardcore clubs is de Belgische hardcore scene een beetje in een dip gevallen.
Anno 2020 hebben we nog wel events zoals Hardcore Maniacs , The Qontinent , Outrage en nog een paar anderen waar ikzelf ook vaak heb gestaan en soms nog sta.
Het verschil met vroeger is dat ik toen bijna elk weekend ergens stond te draaien in België. Tegenwoordig sta ik vaker in het buitenland, onder andere Nederland , Frankrijk , Slovakije, Zwitserland en minder op eigen bodem.”

Mogen we N.W.O een Belgisch hardcore label noemen?
“N.W.O is sowieso een Belgisch hardcore label, wij willen hiermee ook de Belgische producers de kans geven zich te laten zien en horen.”

Hoeveel releases staan er dit jaar nog op de planning?
“Naast het debuutalbum dat er snel aan komt staan er nog wel wat releases op de planning. Jullie mogen nog een paar EP’s maar ook solo releases verwachten. Ook komt er volgend jaar een Producer Contest en nog zoveel meer.
Wees dus zeker voorbereid op de Future Hardcore.
NEW WORLD ORDER RECORDS IS BORN!”

Voor meer informatie kan u terecht op de social media kanalen van New World Order Records:
Facebook: https://www.facebook.com/newworldorderrecordsOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/newworldorderrecordsofficial

Anthony Sacre aka DJ MADNEZZ

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs