“Madnezz LIVE”, het interview

Naast Madnezz is er ondertussen ook Madnezz LIVE, een woord dat zorgt voor verschil met een masker op. Ondertussen al enkele optredens ver zorgt dit nieuwe spektakel voor interesse. Daar moeten we bij Hardcore Maniacs dan ook het fijne van weten. Madnezz, het LIVE interview, nu exclusief te lezen op de pagina waarop u aan het lezen bent. Welkom, en veel leesplezier.

Om te beginnen willen we wel weten waar het verschil zit tussen “Madnezz” (de DJ set) en “Madnezz Live”, wat kunnen we verwachten?

Het verschil tussen “Madnezz” als DJ en “Madnezz Live” zit hem in het feit dat “Live” een ACT is. Als dj sta je alleen (of in een versus met twee natuurlijk) achter de draaitafels. Bij de “Live” act is er een MC aanwezig en een danser (vlaggenzwaaier). Op het podium maken we ook gebruik van maskers (waarvan 1 LED masker en eentje van uit “The Purge”), hiermee zorgen we dat het, vanuit het publiek gezien, een echt spektakel wordt. Naast de maskers wordt er ook gebruik gemaakt van een lichtshow en een CO2 blaster, rookbommen en een oversized vlag.

Als DJ draai ik ondertussen al meer dan 15 jaar mee en dat zal ik nog steeds doen onder de naam “Madnezz”. Uiteraard in de diverse hardcore genres die we rijk zijn (early hardcore, millennium, mainstream, frenchcore, uptempo, …).

Zit er een extra handicap aan het draaien met masker? Of simpel gezegd: is het moeilijker met masker of maakt het helemaal geen verschil?

Persoonlijk vind ik het vrij simpel, het is uiteraard altijd even wennen maar het enige naadeel dat ik ondervind is dat het nogal vrij snel warm wordt met masker. Verder maakt het niet zoveel uit.

Ben je dan ook niet bang dat mensen je niet meer gaan herkennen als je achter dat masker verscholen zit?

Bang, ik ben nergens bang voor (lacht). Het leuke aan het onherkenbare is net dat er een vorm van mysterie ontstaat. Afgelopen weekend ging ik na “Madnezz Live” het publiek in en er waren zoveel mensen die samen op de foto wouden, dus ik denk niet dat het echt een vorm van anonimiteit is, hoewel er wel mensen waren die niet geloofden dat ik het was. Best grappig als je het zo bekijkt.

We komen uit een stille tijd, na Corona. Hoe was het om opnieuw op een podium te staan?

Wel het deed ontzettend deugd om eerlijk te zijn. Ik zou er bijna tranen van geluk van gekregen hebben toen ik met “Madnezz Live” uitpakte, gewoon door de sfeer die de act los maakte bij de mensen. Ze brulden gewoon spontaan mee met de muziek. Meer kan je toch niet verlangen van een perfecte avond.

Was “Madnezz Live” iets dat al lang op tafel lag?

Uiteraard was het niet iets dat zomaar in een paar seconden verzonnen is. Naast “New World Order Records” en “Madnezz” ben ik ruime tijd bezig geweest aan het concept van “Madnezz LIVE”. Het moest iets uniek zijn, en met maskers. Een combinatie van LED maskers, een lichtshop en CO2, dat doet momenteel nog niemand, buiten “Madnezz Live” dan.

Op “Outrage Indoor” heb je je live act voor het eerst getest, hoe ben je eraan begonnen?

Voordat “Outrage Indoor” van start ging ben ik even gaan oefenen. De CO2 aansluiten nam wat tijd in beslag en dan moesten we nog de timing regelen met de CO2 en MC. Maar het is allemaal goed verlopen dus die tijd vooraf was het waard, of het testen, hoe je het ook wil noemen.

Naast “Outrage Indoor” was je de dag erna te zien met “The Snatcher”. Een perfect weekend?

Vrijdag “Outrage Indoor”, veel kan je er niet over zeggen en ik zou het zeer kort kunnen omschrijven als “SUPERGAAF”. Ik heb er echt van genoten en hoe het volk de nummers meebrulde tijdens de act, dat is nu precies wat ik wou bereiken.

Op zaterdag met men maat “The Snatcher” hebben we ook een dikke dj set neergezet. Het was dan ook al vijf jaar geleden dat we back 2 back stonden, heel leuk dus.

Staan er nog evenementen in de planning de komende periode?

Er zijn ondertussen boekingen die op de planning staan, dit voor zowel “Madnezz Live” als “Madnezz”. Laten we zeggen dat het rustig aan terug aan het herleven is.

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs