Interview met Thomas Cludts (aka The Snatcher)

Dag Thomas, beste wensen voor 2022! Heb je goede feestdagen gehad, ondanks de vele maatregelen die ons nu al bijna twee jaar teisteren?

Dit jaar was dubbel; Kerstmis zelf was heel aangenaam aangezien we het eindelijk nog eens met familie konden vieren. We waren al bijna vergeten hoe dat ging, haha! Tussen Kerst en Nieuwjaar ben ik wel ziek gevallen, geen corona gelukkig, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat mijn oud op nieuw “gene vette” was.

Mede door die vele maatregelen en lockdowns moest de zomereditie 2020 van Hardcore Maniacs afgelast worden. Dit kwam binnen de crew en de organisatoren waarschijnlijk hard aan.

Ja, ’t is nooit fijn wanneer je al maanden uitkijkt naar een evenement, om dan uiteindelijk deze terug te moeten uitstellen. Het is ook nooit makkelijk om dan in de toekomst iets in te plannen, omdat we spijtig genoeg nooit kunnen voorspellen hoe de situatie er dan gaat uitzien.

Ik ben alleszins blij dat we nu in lange tijd eindelijk meer concrete dingen op poten kunnen zetten, waar we toch vrij zeker van kunnen zijn dat de evenementen zullen doorgaan.

Wat heeft jou zoveel jaren terug doen beslissen: ik wil dj worden? Had je bepaalde “idolen” die je inspireerden of had je eerder zoiets van: als die gast dat kan, dan kan ik dat ook?

Muziek heeft me op zich altijd geïnteresseerd. Voor ik effectief zelf begon muziek te spelen, luisterde ik altijd wel verschillende genres van muziek. Mijn broer maakte ook wat loops/muziek in Magix Music Maker en was enorm geïnteresseerd in radio maken – misschien is het zo naar mij door doorgedruppeld?

Puur op vlak van DJ’en en Hardcore ben ik er vooral ingerold, indirect, door Jori en z’n broers. Wanneer er familiefeesten waren, ging ik vaak al eens kijken naar Jori’s muziekinstallatie. De vinyl zien draaien en muziek door de speakers horen vliegen, dat boeide me wel. Door zelf wat te proberen mixen, is het zo eigenlijk blijven plakken en heb ik vrij snel zelf Cd-spelers en een mengpaneel gekocht om te oefenen.

Qua idolen kan ik zo niet meteen op 1 specifieke naam komen wie mij het meest geïnspireerd heeft. Ik weet dat de eerste paar tracks waardoor ik echt Hardcore leerde kennen van Angerfist, Tha Playah, Mad Dog, Ophidian, etc, kwamen. Als je ziet waar zij toen al stonden met de producties die ze maakten en ze zoveel jaar later nog steeds aan de top staan, dat inspireert me zeker wel.

2021 was voor jou niet alleen een soort verloren jaar door al die afgelaste optredens en de onzekerheid van boekingen. Je werd ook nog eens de trotse vader van een flinke zoon, proficiat nogmaals! Hoe verloopt dat nu thuis?

’t Is op sommige momenten best moeilijk om alles ingepland te krijgen, haha! Waar je vroeger heel makkelijk dingen kon plannen om te doen, heb je nu niet altijd alles in de hand natuurlijk – een baby die honger heeft, wilt écht niet wachten bijvoorbeeld..

Om heel eerlijk te zijn kwam heel de lockdown nog vrij goed van pas. Je kan samen zoeken naar de beste manier om voor je kindje te zorgen, wennen aan elkaar, dingen ontdekken, zonder zorgen te maken dat je bijvoorbeeld vrijdagavond of zaterdagavond de deur uit moet voor een boeking. Ondertussen is het allemaal al een zekere routine geworden en gaat het zeker wel zijn gangetje.

Valt dat nog wel te combineren, naast een gezinsleven en je job een dj zijn?

Zoals ik hierboven zei, het is niet altijd even gemakkelijk om dingen te plannen. Nu Mats al wat ouder begint te worden, snappen wij ook beter zijn routines, waardoor wij onze routines er wat kunnen rondbouwen. Dat geldt eigenlijk ook voor het DJ’en.

Qua producties maken, probeer ik nu ’s avonds veel tijd te spenderen in de studio, wanneer hij in z’n bed ligt, haha! Verder hebben we natuurlijk ook goede babysits waarop we beroep kunnen doen, in het geval er echt eens een zwaar weekend op de planning zou staan. 😉

Samen met Jori Wachtelaer, alias Evolver, ben je resident dj bij Hardcore Maniacs. Hebben jullie in al die jaren al eens een discussie of woordenwisseling gehad, of is dit een sterke vriendschap die niet zal sneuvelen?

Ik kan mij eerlijk gezegd niet herinneren of wij ooit al eens een woordenwisseling gehad hebben.

We bespreken natuurlijk wel dingen over producties of over Hardcore Maniacs events waar hij of ik een iets andere mening kunnen hebben, wat bij de beste samenwerkingen voorvalt en eigenlijk ook “gezond” is. Maar een echte discussie/ruzie, hebben wij eigenlijk nog nooit gehad.

Hoe hard kijk je zelf uit naar de eerstvolgende editie van Hardcore Maniacs? Die zou normaal gesproken eind januari in De Klinker in Aarschot plaatsvinden.

Enorm! De laatste editie in de Klinker was ook echt een topper en heb echt zin om dat nog eens opnieuw te doen.

Tot slot nog volgende vraag: wat zou jij zeggen tegen iemand die ook overweegt om de sprong naar het dj leven te wagen?

Waag de sprong, maar doe het om de “juiste reden”…

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs