Madnezz – World Domination, een album praatje

Naar aanleiding van het nieuwe album, Madnezz – World Domination, op New World Order Records vroegen wij aan de heer Madnezz om een kort woordje bij de release te voegen.

-Wanneer zijn de opnames van “World Domination” begonnen?

Deze zijn begonnen al vorige zomer toen ik moest draaien op harmony of hardcore , dit leek me de ideale plek.

-Wat was de creatieve drijfveer achter het album?

In elke track zit een eigen verhaal waar ik heel hard heb over nagedacht , uren , dagen , nachten , maanden heb ik gewerkt om dit ook neer te zetten soms met hele goeie ups maar ook met hele diepe downs om uiteindelijk met het resultaat naar buiten te komen waar ik best fier op mag zijn.

-Binnenkort is er en “album” party in Dixies, wil je daar iets meer over vertellen?

Zeker en vast! Het evenement wordt samen met Hardcore Universe op poten gezet en gaat door op 07.01.2023 (Dat is dan ook ineens de eerste van het nieuwe jaar en onmiddellijk een knaller, al zeg ik het zelf). De opzet van het evenement is een rollercoster van early sounds, neergezet door Belgische legendes als Dj Yves (bekend van Club X) en Dj Bass (Danger Hardcore Team) om verder te gaan met hedendaagse hardcore. Ik ga jullie een showcase laten zien van mijn album exclusieve edits en nog zoveel meer ! Dit is er 1 voor in de boekjes , dus mis het zeker niet en haal je tickets op tijd.

-Bij bijna elke track zijn er andere artiesten betrokken, hoe ging dit process in zijn werk? 

De artiesten waarmee ik heb samen gewerkt zijn tot bij mij gekomen waar we dan de nummers hebben uitgewerkt in een aantal studio sessies , maar er zijn ook nummers van op afstand gemaakt, daar werden de projecten dan heen en weer gestuurd.

-Welk is jou favoriete track en waarom?

Tgoh ik vind het een moeilijke (lacht). Ik vind “The Dark Exile” één van de toppers want het thema, de bouw en de sounds zijn echt “Hardcore”. Ik kan me voorstellen dat als je dit nummer op een feest hoort dat je zo’n gevoel krijgt van “Ik ga meteen helemaal los”.

-Wat zit er achter de track “We raise fear”, “Dancing lights”, “World domination”, “Retardation”, …

We raise Fear” heb ik samen met m’n maatje Tom gemaakt, met de vocals van B1zz3r kwamen we uit op dit thema duister een duidelijk statement: We are here to raise “FEAR”.

Dancing lights” vind ik supervet ook ! Ik wou al langer een vocaltrack gaan maken en toen ik dan met Xeramon heb samen gezeten kwam dit eruit.

World domination” vind ik ook een topper. Mijn inspiratie komt uit een film waar ik een huge (red. Engels voor “enorme”) fan van ben, dit samen met zelf ingesproken ‘World Domination’ robot stemmen maakt het in zijn geheel een heel dik thema.

Retardation” komt ook uit een film die me werd aan geraden door een zekere Nico (lacht) [Red. Dit maakt het dan ook automatisch een van de toppers van het album], haha ik was meteen verkocht en ben toen aan de slag gegaan. Eigenlijk is “Retardation” de eerste track waaraan ik ben begonnen van het gehele album.

-Was er iemand waarmee je, voor dit album, nog een track zou gemaakt hebben zou je de kans krijgen?

Haha zeker maar mijn ultieme gekste collab ever zou met Angerfist zijn (Lets Hope) haha !

// Voor de mensen die onder een steen geleefd hebben de laatste dagen en weken (afhankelijk van in welk jaar je dit leest): World Domination is nu te koop of te stream op Spotify, Hardtunes, Beatport, … Geen excuus dus om hem nog niet geluisterd te hebben!

Hieronder hebben we de Spotify stream trouwens gezet, dat maat het weer wat makkelijker:

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs