Over en uit voor Dj Livestreams op Facebook

Het beetje sfeer dat er nog was, is vanaf oktober ook verdwenen

Vanaf 1 oktober 2020 is het over en out voor de dj’s die nog voor wat sfeer willen zorgen in de woonkamer. Vanaf die dag gaat er een nieuwe richtlijn in, om te beginnen bij Facebook (maar deze regel gaat ook voor andere online platformen gelden aangezien het een regel is die door de Europese Unie is uitgesproken), die ervoor zorgt dat je geen muziek meer mag gebruiken, in je videomateriaal, waarvan je niet de rechten bezit.

In het kort, het is over en out voor Dj streams, maar uiteraard gaat deze maatregel verder dan dat want vanaf dan is het noodzakelijk dat je, ongeacht welk soort video je post, kunt aantonen dat je de rechten voor het geluid dat je gebruikt dan ook bezit.

Bekijk de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook:
https://www.facebook.com/legal/terms/preview (sectie 5. Overige, punt 2)
https://www.facebook.com/legal/music_guidelines

Volgens de Facebook “Music Guidelines” gaat het nog verder dan enkel de dj livestreams (die volledig verbannen worden) want als er op de achtergrond van een persoonlijk filmpje een muziekje speelt, dat in het land waar jij kijkt, niet aan de regels voldoet, dan zal dit weggefilterd worden uit dat filmpje (waarschijnlijk wordt dat hele segment gemute).

Over en out voor sfeer op het internet.

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs