Youtube Hardcore Top 5 op Zondag… het zal zo zijn

Youtube op zondagochtend om wat wakker te worden

We zullen dan maar beginnen met de vraag: Wat heeft een dag als deze te bieden? In elk geval geen kater en het was niet zo laat gisteren want ik heb Netflix vorige week al uitgekeken. Internet surfen was nooit eerder zo saai, zelfs de posts op Facebook lijken zich te herhalen en Twitter boeit voor geen bal om instagram nog maar eens te bedanken voor de zoveelste gedupliceerde foto van iemand anders.

Anyway, wat doen we dan op een zondag ochtend, na de derde tas koffie? …Youtube.

De enige manier om af en toe nog eens een nieuw hardcore nummertje te scoren (ik volg de charts zo niet, als die er al zijn).

Dus hoe gaan we dit aanpakken. Ik schrijf gewoon terwijl ik naar de track aan het luisteren ben, of als ik het uitgeluisterd heb. Komt er niks deftig uit het toetsenbord dan is dat maar zo.

Wat kan Youtube mij vandaag aanraden:

  1. Ophidian – Silver [Extended Mix] | QORE (Link: https://www.youtube.com/watch?v=DitWcW-xNK8)

Ophidian is natuurlijk een van de groten in de scene, niet het type “ik breng gewoon dezelfde shit nog eens maar ik verander wat aan de bass en de melodie” producer. Je moet natuurlijk wel van industriële/melodieuze shit houden.

Resultaat: nummer volledig uitgeluisterd, zonder te skippen. Gewoon weer een meesterwerk.

Feestnummertje zoals we van Paul Elstak wel gewoon zijn. Volgens mij ook nooit uitgebracht (heb het eens gevraagd aan Paul, via Facebook, maar hij vond het niet nodig om hierop te antwoorden, verder wel toffe kerel).

Welgeteld 60 seconden volgehouden, daarna de zoekbalk gebruikt om “Tha Playah” op te zoeken, vroeger had hij toch vette stuff en een eigen stijl.

Volgens mij is dit dus zijn nieuwste track, voor zover ik kon terug vinden. Deze klinkt op zich toch al net iets beter dan de vorige. Geen idee wat ik hier verder over kan zeggen maar ondertussen lijkt het toch alsof hier een deftige tekst neergeschreven werd. Vanaf 1:40 wordt deze track echt interessant, na de bullshit tekst moest dit er toch even tussen. Ik schrijf dit terwijl ik aan het luisteren ben en ondertussen is de kick erin gesprongen om samen met de melodie toch wel tot een vette track te ontpoppen. Tha Playah, hij heeft het nog.

Als laatste track ga ik Youtube even zijn werk laten doen en zien wat hij me kan aanraden.

Klink onmiddellijk bekend in de oren. “It’s going to be a fine night tonight it’s going to be a fine day tomorrow”, zeker dus al geen nummer om op zondag te spelen want dan is het de grootste leugen ooit. Tenzij je de lotto gewonnen hebt en niet moet gaan werken, maar de lotto trekking is geweest dus het mocht, in mijn geval, niet zijn. Anyway, lekker beuktrackje en in vergelijking met het originele nummer krijg je niet de drang om van een brug te springen.

Zo, dat was de top 5. Als 6de track zou het “Billx – Izagila” geworden zijn, maar dan is het geen top 5 meer, nochtans wel een leuk nummertje, maar geen link, dus zoek hem zelf op!

Voor zover ik weet, en ik weet het ook, was dit vooral een persoonlijke smaak naar de nummers toe. Dit is bij iedereen anders, want anders zou het ook mooie eenheidsworst worden en waren er geen subgenres of andere genres nodig. Neem het dus vooral niet persoonlijk als ik toevallig een van je favoriete nummers heb afgekraakt.

Verder wens ik jullie nog een fijne zondag, afhankelijk van  de dag waarop je dit leest natuurlijk. Anders een fijne andere dag!

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs