Pioneer lanceert nieuwe high-end CD-speler CDJ-3000 (speelt geen CD’s af)

Ok ik geef het toe, de titel is een beetje misleidend want de CDJ-3000 wordt door Pioneer al lang geen CD-speler meer genoemd maar wel een ‘Professional DJ multi player’. Want eerlijk, welke DJ draait er tegenwoordig nog met CD’s? Maar toch vind ik het opmerkelijk dat ze hem dan nog steeds CDJ noemen, ook al speelt hij geen CD’s meer af.

Toen Pioneer Electronics in 2001 met de CDJ-1000 kwam, was het één van de eerste digitale draaitafels die door de hele DJ wereld geaccepteerd werd omdat deze CD-speler nauwkeurig een vinyl draaitafel kon simuleren, inclusief de mogelijkheid om te scratchen. In 2003 kwam de CDJ-1000 MK2 op de markt met enkele kleine verbeteringen. De CDJ-1000 MK3, die uitkwam in 2006, was de eerste CDJ die MP3’s kon lezen van CD-R & CD-RW media. De MK3 werd door DJ’s onmiddellijk als de eerste echte praktische DJ CD-speler gedoopt en hij werd al snel een industriestandaard in de DJ-booth.

Met de komst van de CDJ-2000 in 2009 was het eigenlijk al over en uit met de CD want de CDJ-2000 was één van de eerste CDJ’s die over een USB poort beschikte waarmee je nummers onmiddellijk van een USB-stick kon afspelen. In 2012 kwam dan de Pioneer CDJ-2000 Nexus met zijn Beat-Sync knop en in 2016 werd hij dan vervangen door de CDJ-2000 Nexus 2 (NXS2).

Wie goed heeft opgelet, merkte dat er om de 3 jaar ongeveer een nieuwe speler op de markt komt en dus hoog tijd voor een opvolger: de CDJ-3000. Volgens sceptici zou de speler weinig vernieuwend zijn en ontbreken er enkele belangrijke functies in vergelijking met de concurrentie, maar dat oordeel laten we liever aan jezelf over.

Voor de technische uitleg verwijzen we je door naar de website van Pioneer: https://www.pioneerdj.com/nl-nl/product/player/cdj-3000/black/overview

In elk geval, de CDJ-3000 ziet er zeer strak uit en zal waarschijnlijk binnenkort weer in elke DJ-booth te vinden zijn, maar wie hoopte zijn oude Thunderdome CD’s erop af te spelen, is eraan voor de moeite 😉

Wie na het lezen van dit artikel zijn kooplust niet kan bedwingen, de CDJ-3000 is te koop voor € 2399 bij Keymusic & Bax-Shop.

https://www.bax-shop.be/nl/tabletop-cd-mediaspeler/pioneer-cdj-3000

Deze vind je misschien ook leuk

Hardcore Maniacs